La Caravane d’Utrecht

Salwega doet namens de wijk Zuid als kartrekker mee met het Tour2015-evenement La Caravane d’Utrecht op 3 juli aanstaande.

Wat is de Caravane?
Utrecht is van 1 juli t/m 5 juli 2015 gastheer van 500.000 tot 800.000 bezoekers uit binnen- en buitenland in verband met de start van de Tour de France in Utrecht. Dit grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld trekt zo’n 3,5 miljard kijkers wereldwijd. Rondom Le Grand Départ organiseert Le Tour Utrecht een activatieprogramma op het gebied van cultuur, sport, kennis & economie. Eén activiteit daarvan is La Caravane d‘Utrecht: Een artistieke variant op La Caravane Publicitaire die in de Tour de France aan het peloton vooraf gaat. Op vrijdag 3 juli, de vooravond van Le Grand Départ, trekt deze carnavaleske fietsende parade van het Wilhelminapark naar het Vredenburgplein. De verschillende Utrechtse wijken, ouderen, studenten en kleuters presenteren zich met performance, dans en vooral ook muziek van fanfares, harmonieorkesten en brassbands. La Caravane volgt de levensloop van de mens met voorop een peloton kleuters op driewielers, loopfietsjes, fietsen met zijwieltjes en als afsluiting een peloton senioren op duofietsen, handbikes en scootmobiel.
La Caravane d’Utrecht is een van de ‘eye catchers’ van Le Tour Utrecht en daagt bewoners van alle leeftijden en culturele achtergronden uit tot actief meedoen.

Voor wie is de Caravane?
Scouting Salwega is gevraagd om het compartiment Zuid (Lunetten/Hoograven) vorm te geven. Dit houdt in dat wij met de beide Hordes, de Troep, het Vendel en de beide Afdelingen mee zullen fietsen in deze Caravane.
Daarnaast hebben we ook contact gezocht met initiatieven in de wijk om te participeren en zowel de Braziliaanse sambaband Sambacaxi als de Kinderraad-Zuid zullen met ons meedoen.

Wanneer is de Caravane precies?
De Caravane wordt gehouden op vrijdagavond 3 juli tussen 19.00 en 21.00 uur. We vertrekken vanaf het Wilhelminapark om te eindigen op het Vredenburgplein. We zullen wat eerder verzamelen en gezien de gezamenlijke afsluiting zal het geheel wat later dan 21.00 uur afgelopen zijn.

Meer informatie over de Caravane:
Meer algemene informatie over de Caravane vind je op de website www.utrecht2015.com, zoek op Caravane.
Daarnaast zullen we alle leden van Salwega ook op de hoogte houden van de Caravane middels berichten op deze website en in het Vonkje.
Heb je specifieke vragen, neem dan even contact op met onze groepsvoorzitter
Gerrit Jan van Barneveld via de mail of via 06-34297843.

En tenslotte:
Fietsen heeft in Utrecht de sfeer van gezonde, vrolijke, menselijke anarchie om zich heen hangen. Die sfeer wil La Caravane uitstralen onder het motto:
Wat je fietst ben je zelf!

Scouting Salwega Nieuws

Laatste berichten

Jaarverslag 2023

Op deze pagina is ons publieke jaarverslag over het afgelopen jaar, 2023, te lezen. Voor ons was het weer een mooi...

Lees meer

NL Doet 16 maart 2024

Dank aan iedereen die op zaterdag 16 maart heeft meegeholpen tijdens NL-DOET! We waren met veel ouders, vrijwilligers...

Lees meer